7.10.2024

Kohti digitaalista aikakautta – ”Se on tulevaisuutta”

”Markkina yllätti ja nopeutti meidänkin aloitusta.”

Vuoden 2019 joulukuussa perustetun Cintoian taival alkoi hieman suunniteltua aikaisemmin. Yrityksen perustajat Anssi Lindqvist ja Henrik Zilliacus olivat pohjustaneet yritystoimintaansa ja suunnitelleet aloitusta kesään 2020.

”Espoon Verkkopalloseuran ja Martinmäen Tenniskeskuksen tilikausi vaihtui 2019-2020 vuodenvaihteessa ja heillä oli tarve tilitoimistopalveluille. Siitä alkoi meidän yritystoimintamme”, muistelee Lindqvist.

Nyt neljä vuotta myöhemmin tunnetaan Cintoia kolmesta palvelupilaristaan: varausjärjestelmä, talouspalvelut sekä seura- ja hallikonsultaatio.

Lindqvist taustoittaa, että alkujaan tarkoituksena oli keskittyä pieniin ja keskisuuriin tennis- ja mailapeliseuroihin. Seuroihin, joilla ei ole mahdollisuutta tai uskallusta hypätä toiminnassaan kohti seuraavaa isompaa askelta. Usein se tarkoittaa toiminnanjohtajan palkkausta.

”Tiesimme kokemuksesta, että on paljon murrosvaiheessa olevia seuroja, joilla ei ole varaa olla ilman toiminnanjohtajaa ja toisaalta ei ole varaa hankkia sellaista. Toiminnanjohtajaksi soveltuvia henkilöitä ei yksinkertaisesti ole määräänsä enempää esimerkiksi tenniksen ja sulkapallon parissa.”

Cintoian ajatuksena oli tarjota kyseistä resurssia seurojen suuntaan ja sen ympärille rakennettaisiin seuratoimintaa tukevia sähköisiä palveluita.

”Niin ei käynyt. Valmiutta ja riittävää kysyntää ei lopulta ollut.”

Tenniksen halliyhtiöt ja seuratoiminnan tunteva kaksikko Lindqvist-Zilliacus ei luovuttanut, vaan kysyntä löytyi yhdestä tämänkin hetken runkopalvelusta.

”Talouspalveluista kaikki lähti lopulta liikkeelle. Seuroissa ja halliyhtiöissä oli tälle selvästi kysyntää; ei niinkään alkuperäiselle ajatuksellemme jakaa toiminnanjohtajan resurssi. Tällä hetkellä seuratoiminnan tueksi tarjoamme talouspalveluiden lisäksi konsultaatiota, esimerkiksi tukea lakiasioihin ja hallintouudistuksiin.”

TUTUSTU PALVELUIHIMME: VARAUSJÄRJESTELMÄ | TALOUSHALLINTO | MUUT PALVELUT

Markkina yllättää jälleen – kohti digitaalista kokemusympäristöä

Cintoian iso tausta-ajatus on auttaa seuroja ja halliyhtiöitä modernisoimaan palveluitaan ja hallintoaan. Lopputuloksena kuluttajat ovat tyytyväisempiä ja kasvumahdollisuudet aukeavat.

Nykyajan kuluttajat ovat enenevissä määrin diginatiiveja. Palveluiden oletetaan olevan helposti saatavilla ja käytettävissä. Monen mailapeliystävän näkyvin ja tärkein kokemus syntyy varausjärjestelmän käyttämisestä.

Varausjärjestelmämarkkina mullistui 2022 markkinan konsolidoitaessa Suomessa.

”Meillä oli varausjärjestelmä jo tuolloin palveluna, mutta se ei ollut pääjuttumme. Yhtäkkiä sille oli kysyntää vähän joka puolelta ja reagoimme kysyntään siirtäen fokuksemme siihen. Nyt meillä on noin 70 varausjärjestelmäasiakasta”, muisteli Lindqvist markkinan tuomaa mahdollisuutta.

Markkinan mahdollisuuksiin reagoiva Cintoia näkee tulevaisuudessa paljon mahdollisuuksia varausjärjestelmää ja talouspalveluita hyvin hyödyntäville asiakkaille. ”Haluamme auttaa seuroja ja halliyhtiöitä menestymään. Olemme huomanneet niiden toimijoiden vahvistuvan ja menestyvän, jotka ovat ottaneet käyttöönsä niin varausjärjestelmän kuin talouspalvelut. Varausjärjestelmä on se moottori digitaalisessa ympäristössä; sen ympärille rakennamme digitaalista kokemusympäristöä asiakkaidemme kanssa. Se on tulevaisuutta.”

Taloushallinto Varausjärjestelmä

 

Tilaa uutiskirje