7.10.2024

Nallisportin investoinnit tuottavat tulosta – ”Seuraamme sitä lajikohtaisesti kuukausittain”

Urheilullinen palloilukeskus Oulun Nallikarissa.

Keskiviikkoaamu ja kello lyö 8.30. Toimitusjohtaja Juho Antila saapuu hallille. Millaista on yrittäjän arki?

”Arkemme on tällä hetkellä yllättävänkin tasaista. Yrittäjänä ei kuitenkaan töitä pääse karkuun.”

Vuodesta 1990 asti oululaisia palvellut mailapelikokonaisuus pitää sisällään tänä päivänä kattavasti eri mailapelejä ja palveluita: kuusi sisätennis- ja viisi ulkotenniskenttää, viisi squash/squash 57 -kenttää, neljä sisäpadel- ja kaksi ulkopadelkenttää, kahdeksan sulkapallokenttää, kaksi salibandy-/futsalkenttää ja kaksi pingispöytää sekä kahvilarakennus, kuntosali ja Oulun PT Studion tilat.

”Kovasti olemme viimeisten vuosien aikana hallia ja toimintaa kasvatettu sekä tehty parannuksia. Viimeisin laajennuksemme oli 2021, kun purimme vanhan kuplan ja sen tilalle tuli uusi tennis- ja padelhalli. Lisäksi sen myötä olemme tehneet paljon ulkoalueiden kunnostustöitä ja uutta parkkitilaakin. Ja mahtuu mukaan esimerkiksi myös vanhan hallin huopakaton ja talotekniikan uusimista”, luettelee Antila.

Antilan puheissa korostuu, että kaikki kehitystyö tehdään asiakasta miettien ja kuunnellen.

”Periaatteessa olemme perheyritys. Meidän iso vahvuutemme on läsnäolo arjessa yhdessä asiakkaidemme kanssa. Vellu (Veli-Pekka Antila, hallituksen puheenjohtaja) on asiakaspalvelussa ja oma toimistoni on siinä käytännössä kahvilan vieressä.”

Toimitusjohtajan työpäivä
8.00 lapsi kouluun
8.30 työpaikalle Nallisportiin
8.30-10.00 sähköpostit, asioiden hoitoa ja reagointi
10.00-12.00 tavaran vastaanottoa ja purkua Pro Shopiin
12.00 Lounas
13.00-14.30 laskutusta
14.30-16.00 juoksevien asioiden hoitoa, esimerkiksi asiakaspalautteen myötä pukuhuoneen penkkien kunnostusta
16.00 kotiin ja lapsen kuskausta harrastuksiin

”Ja aina ollaan reagointivalmiudessa, se kuuluu työhön, oli sitten mikä viikonpäivä tai aika päivästä kyseessä.”

Kasvun taustalla asiakasymmärrys ja seuranta

Viimeisten vuosien aikana on Nallisport onnistunut kasvattamaan liikevaihtoaan ja myös tuloksellisesti on mennyt hyvin, mikä on mahdollistanut investointeja.

”Tulevaisuus näyttää hyvältä, olemme onnistuneet luomaan toiminnastamme ympärivuotista ja tällä hetkellä teemme myös kannattavaa hyvää tulosta”, tiivistää Antila.

Liikevaihdollisesti suurimmat virrat tulevat järjestyksessään: tennis – sulkapallo – padel – salibandy.

”Sulkapallo on tosi lähellä tennistä ja padel on ollut kasvavin.”

Kuten jutusta kävi aiemmin ilmi ovat niin Juho kuin Vellu hyvin perillä Nallisportin arjesta ja asiakkaiden fiiliksistä. Asiakasymmärryksen ja läsnäolemisen merkitys on Antilan mukaan suuri tekijä heidän hyvän vireensä taustalla.

”Olemme tehneet tätä hommaa pitkään. Tiedämme milloin ja miksi mitäkin tapahtuu.”

Pelkällä perstuntumalla ei kuitenkaan ylletä yli miljoonan liikevaihtoihin ja jatkuviin positiivisiin tuloksiin sekä investointikyvykkyyteen.

”Käyttöaste on kaikista tärkein mitä seurataan. Seuraamme sitä lajikohtaisesti kuukausittain. Hallituksen kokouksemme on joka toinen kuukausi ja sielläkin käyttöastetta tarkastellaan raporttien pohjalta. On sanottava, että Cintoian raportointi on auttanut meitä seuraamaan entistä tarkemmin käyttöastetta lajikohtaisesti.”

Pelkkä käyttöasteen lyhytnäköinen tuijottelu ei kuitenkaan tee autuaaksi, vaan sitäkin pitää osata lukea pidemmällä aikavälillä maalaisjärkeä ja kokemusta hyödyntäen.

”Emme välttämättä suoraan lähde reagoimaan käyttöasteen muutoksiin. Esimerkiksi keväällä kelien lämmetessä ulos siirtyminen voi tuoda isojakin vaihteluja vuosien välillä – tuo kevään ja kesän tulo harvemmin on tismalleen samaan aikaan.”

Konsultointi Taloushallinto Varausjärjestelmä

 

Tilaa uutiskirje